Om utbildningen
Jobbar du idag som undersköterska – men känner dig redo att ta nästa steg?
Att jobba med anestesi, operation och intensivvård är att vara med och göra livsviktig skillnad för de patienter du möter. Utbildningen tar bara ett år och du läser den till störst del på distans.
För den redan yrkesverksamma undersköterskan
Utbildningen riktar sig till dig som redan är yrkesverksam som undersköterska och vill specialisera sig inom specifikt områdena anestesi, operation och intensivvård. Utbildningen, som löper över ett år, läser du på distans med en studietakt på 100%. Det innebär att du har flexibiliteten att studera när och var det passar dig, förutsatt att du kan delta vid de obligatoriska moment som ingår. Exempel på områden vi kommer gå igenom är anatomi, fysiologi, patofysiologi och farmakologi.
Utbildning med självstudier, föreläsningar och prov
Vi har byggt upp utbildningen med en varierad pedagogisk mix av självstudiematerial, föreläsningar, grupparbeten, olika provmoment och individuell handledning. Eftersom det är en distansutbildning kommer du kunna hitta allt kursmaterial i vår digitala lärportal. Det kan röra sig om övningsuppgifter, självrättande prov, kursmaterial, inspelade föreläsningar och länkar. Undervisningen är huvudsakligen på svenska, men kursmaterial på engelska kan förekomma.
Ett antal platsträffar i Malmö och Umeå varje termin
För att uppnå och avklara allt i utbildningen har vi varje termin ett antal platsträffar i Malmö och Umeå. Under platsträffarna är det framför allt fokus på olika examinationsmoment, och du får dessutom möjlighet att träffa dina kurskamrater och utbildningsledare. Resor, boende och måltider under dessa träffar bekostar du själv.
Praktiskt lärande på arbetsplats - LIA
När du går en yrkeshögskoleutbildning är LIA, lärande i arbete, en av de viktigaste kurserna. På LIA får du chans att testa på det yrke du läser till i praktiken, genom att vara ute på en arbetsplats och testa på arbetsuppgifter. Du får viktiga och användbara insikter i vardagen som undersköterska inom de specialiserade områdena. Dessutom får du tydliga mål som du ska nå, samtidigt som du testar på det praktiska arbetet på en riktig vårdplats, både inom intensivvård och operation. För många utgör LIA-perioden en chans att knyta viktiga kontakter och säkra framtida anställningar.
Så ansöker du
Behörighet
Grundläggande behörighet
Du är behörig att antas till en yrkeshögskoleutbildning om du uppfyller något av följande:
- Har en gymnasieexamen från gymnasieskolan eller kommunal vuxenutbildning.
- Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar kraven i punkt 1 ovan.
- Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
- Genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.
Utöver detta kräver vissa utbildningar särskilda förkunskaper och/eller villkor. Se nedan vad som gäller för just denna utbildning.
Särskilda förkunskaper/villkor
Kurser du behöver ha
Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper:
- Etik och människans livsvillkor, 100p
- Medicin 1, 150p
- Psykologi 1, 50p
- Vård- och omsorgsarbete 1, 200p
- Vård- och omsorgsarbete 2, 150p
Yrkeserfarenhet
Omfattning och längd
1 år heltid
Typ av yrkeserfarenhet
Minst 1 år heltid (halvtid räknas om till heltid) som undersköterska.
Videoreportage
Intresseanmälan
Vill du ha en utbildning med mycket praktik och som leder till jobb? Lernia Yrkeshögskola erbjuder kostnadsfria och studiemedelsberättigade YH-utbildningar inom följande områden: Vårdadministration Pedagogisk verksamhet IT Teknik, Industri & Tillverkning Vårdspecialiseringar Alla utbildningar är framtagna tillsammans med stora aktörer inom...