Kommande starter
Om utbildningen
Utöka din kompetens inom Solenergibranschen och läs vår korta yrkeshögskoleutbildning Kvalitetssäkring av hållbara solcellsanläggningar!
Utbildningen vänder sig till dig med yrkeserfarenhet som vill höja din kompetens inom solenergi med fokus på kvalitetssäkring av anläggningar. Du kanske jobbar som installatör, med projektering eller som köpare/upphandlare av solcellsanläggningar eller liknande och vill ha mer kunskap och ökad trygghet i din nuvarande eller blivande yrkesroll. För att du ska kunna kombinera studier med arbete så bedrivs utbildningen på halvfart och till övervägande del på distans.
Utbildningens innehåll
Innehåll
I takt med att allt fler solcellsanläggningar installeras ökar kraven på att dessa installeras på ett korrekt, hållbart och säkert sätt. För att undvika fel och brister och verka för hållbara installationer krävs det hårdare kvalitetskontroller därmed kunskaper om hur detta utförs. Innehållet i utbildningen är framtaget i samarbete med företag inom branschen och bidrar till att yrkesverksamma personer får en breddad och förnyad kompetens inom kvalitetssäkring utifrån ett elsäkerhets- och byggperspektiv. Utbildningen ger dig också fördjupad kunskap inom solenergiteknik samt viktiga lagar, regler och avtal inom entreprenadjuridikens område.
Så ansöker du
Grundläggande behörighet
Du är behörig att antas till utbildningen Kvalitetssäkring av hållbara solcellsanläggningar om du uppfyller något av nedanstående:
- Har avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning.
- Fått slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan och har lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng.
- Slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning och har lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng.
- Har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar något av ovanstående.
- Är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och där är behörig till motsvarande utbildning.
- Eller genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet har förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen.
Utöver ovanstående ska den som har annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska ha de kunskaper i svenska som behövs.
Särskilda förkunskaper
Två års sammanlagd yrkeserfarenhet från från solenergi-, elinstallations- eller byggbranschen.
Reell kompetens
Om du saknar betyg som styrker din behörighet kan du åberopa reell kompetens. Med reell kompetens menas att du har motsvarande kunskaper men har tillägnat dig dem på annat sätt, till exempel genom yrkeserfarenhet. För att vi ska kunna göra en så rättvis och rättssäker bedömning som möjligt behöver du ladda upp arbetslivsintyg som intygar dina arbetsuppgifter och fylla i ett formulär för kompetenskartläggning. (Fås vid begäran.)
Urval och antagning
Vid fler behöriga sökande än antalet platser på utbildningen görs ett urval baserat på yrkeserfarenhet.
Intresseanmälan
Nercia är ett privatägt utbildningsföretag som har mer än 25 år i branschen. Nercia kompetensutvecklar medarbetare från såväl företag som offentliga verksamheter inom områden som ledarskap, produktivitet/kvalitet, marknad/ekonomi, el/teknik och data. Metoden är i första hand att utveckla företagsanpassade utbildningsprogram i...