Sök utbildning 👉
Enskilda kurser (YH)

Välfärdsteknologi

Längd
15 Yh-poäng
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
18 november, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-27
Utbildningsform
Distans med träffar
Längd
15 Yh-poäng
Utbildningstakt
Deltid, distans
Studiestöd
CSN-berättigad
Nästa startdatum
18 november, 2024 se detaljer
Sista ansökan
Sista ansökan: 2024-10-27
Utbildningsform
Distans med träffar
Vill du veta mer?

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

18 november, 2024

  • Distans med träffar
  • Distans
  • Sista ansökan: 2024-10-27

Om utbildningen

Välfärdsteknologi

Välfärdsteknologi- Kort YH

Du har nu möjlighet att söka kursen Välfärdsteknologi som är en del av yrkeshögskoleutbildningen Specialistundersköterska inom äldreomsorg. Kursen genomförs på tom plats och startar den 18 november med sista ansökan den 27 oktober.

Kursen ger specialiserade kunskaper om välfärdsteknik utifrån lagstiftning, styrdokument och säkerhetsföreskrifter. Vidare ger kursen färdigheter i att arbeta med implementering av välfärdsteknik och kompetens att ge stöd och vägledning vid användandet av välfärdsteknik i syfte att främja aktivitet, delaktighet, självständighet och trygghet.

Studieform

Utbildningen bedrivs på deltid och distans, med två närträffar den 21/11 och 23/1. Närträffen genomförs i Skövde yrkeshögskolas lokaler. Kurstid: 241118-250207

Närträffen innehåller föreläsningar, seminarier och gruppdiskussioner. Om du inte har möjlighet att vara med på plats kan du delta vid närträffen digitalt (OBS ej den 21/11). Före och efter närträffen bedrivs undervisning och handledning via en lärplattform. Som studerande behöver du vara aktiv deltagare på lärplattformen. I utbildningen används verktyg som till exempel diskussionsforum, e-post, videokonferens och film. Eftersom utbildningen sker på distans och till största delen är webbaserad krävs datorvana. Du ska ha tillgång till en dator (ej surfplatta) med kamera, mikrofon och internet.

I samband med att utbildningen startar kommer du bjudas in till en digital introduktionsträff.

Kursen ges på svenska men engelsk litteratur/artiklar förekommer.

Kostnader

Du står själv för kostnader för resor och logi i samband med närträffar i Skövde samt för litteratur.

Så ansöker du

Vilka förkunskaper behöver du?       

  • Grundläggande behörighet för yrkeshögskola.
  • Lägst betyget E/G i de yrkesförberedande kurserna från Vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande inkluderat kurserna Medicin 1, Psykologi 1, Vård- och omsorgsarbete 1 och 2 eller motsvarande.
  • Minst två års yrkeserfarenhet inom vård och omsorg omfattande halvtid (50%) eller motsvarande. Arbetslivserfarenhet skall styrkas med tjänstgöringsintyg där det framgår inom vilken verksamhet, hur länge och i vilken omfattning du arbetat.

Examen & Intyg

Utbildningen ger ett utbildningsbevis.

Skövde Yrkeshögskola
Skövde kommun
Wennerbergs gata 2
541 51 Skövde

Skövde Yrkeshögskola

Skövde Yrkeshögskola erbjuder yrkeshögskoleutbildningar inom vård & omsorg och teknik och tillverkning. Vi erbjuder också enstaka kurser. Vi satsar på flexibilitet. Hos oss har du som vuxenstuderande stora möjligheter att påverka dina studier. Flera av utbildningarna bedrivs på distans och det...

Läs mer om Skövde Yrkeshögskola och visa alla utbildningar.

Highlights