Sök utbildning 👉
Korta YH-utbildningar

Beräkning och hållfasthet inom konstruktion med CAD-stöd

XeDrix, Distans
Längd
14 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Längd
14 veckor
Utbildningstakt
Deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Beräkning och hållfasthet inom konstruktion med CAD-stöd

Syftet med kursen ”Beräkning och Hållfasthet” är att ge de studerande avancerade kunskaper och färdigheter inom hållfasthetsberäkning för att optimera och säkerställa hållbara konstruktioner. Kursen kommer att integrera teoretiska principer, praktisk beräkningskompetens och tillämpning.

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha färdigheter i att

  • Att utföra hållfasthetsberäkningar för olika konstruktionsmaterial och           konstruktionsformer, med hänsyn till både statiska och dynamiska belastningar.
  • Avancerade CAD-verktyg och tekniker för modellering, simulering och analys av hållfasthetsproblem, inklusive användning av finita elementmetoden (FEM).
  • Att identifiera, analysera och lösa komplexa hållfasthetsrelaterade problem genom att interagera teoretiska kunskaper med praktiska simuleringstekniker.
  • Att designa, utvärdera och optimera konstruktioner med avseende på hållfasthet, materialanvändning och kostnadseffektivitet, genom att tillämpa avancerade analytiska och simuleringstekniker.

Efter avslutad utbildning ska den studerande ha kompetenser att

  • Självständigt planera, genomföra som kräver kunskaper i hållfasthetsberäkningar och konstruktionsmaterial, samt effektiv användning av CAD-verktyg för hållfasthetsanalys.
  • Kommunicera tekniska analyser och lösningar.
  • Anpassa sig till och hålla sig ajour med snabba tekniska framsteg inom området för att kunna tillämpa de senaste verktygen och metoderna i sitt arbete.
  • Ta ansvar för sitt eget lärande och kontinuerlig professionell utveckling inom fältet för hållfasthetsberäkningar, materialvetenskap och CAD-användning.
För mer information om Beräkning och hållfasthet inom konstruktion med CAD-stöd, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja XeDrix?

Bli certifierad

Distansutbildningar

Kombinera arbete med studier

Så ansöker du

Det krävs 1 års yrkeslivserfarenhet inom konstruktion eller CAD eller motsvarande.

Kursinnehåll

  • Hållfasthetsberäkningar och konstruktionsmaterial, 20 YH-poäng

Kursen ger kunskaper i hållfasthetslära, materialteknik och materialval för konstruktioner. Innehåller teoretiska grunder, praktiska beräkningsexempel och materialval baserat på belastning, miljö och kostnadseffektivitet.

  • CAD-verktyg för Hållfasthetsanalys, 30 YH-poäng

Fokuserar på användningen av CAD-verktyg och metoden för finita element för att utföra hållfasthetsanalyser. Kursen täcker avancerad användning av CAD-verktyg, modelleringstekniker och simulering av belastningar för att optimera
konstruktionslösningar.

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Beräkning och hållfasthet inom konstruktion med CAD-stöd

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
XeDrix
Storgatan 82 A
352 46 Växjö

Välkommen till XeDrix Utbildning

På XeDrix Utbildning förstår vi att utbildningen är nyckeln till framgång i en ständigt föränderlig arbetsvärld. Som ett dynamiskt och nystartat utbildningsföretag, specialiserar vi oss på Yrkeshögskoleutbildningar (YH) som ständigt anpassas för att möta de skiftande behoven på arbetsmarknaden. Våra...

Läs mer om XeDrix och visa alla utbildningar.

Highlights