Om utbildningen
IT-projektledare
Som IT-projektledare arbetar du med att ta fram kundanpassade systemlösningar tillsammans med din kund och ditt team. Du ansvarar för att driva förstudier och projekt enligt relevant projektmodell och kvalitetskrav. Efter utbildningen kommer du kunna arbeta med resurs- och tidsplanering, kostnadsuppföljning och rapportering.
Att arbeta som IT-projektledare passar dig som är drivande, flexibel och självgående. Du är redo att ta ansvar och trivs i en roll som kräver god samarbetsförmåga och problemlösningsförmåga. Efter YH-utbildningen kan du arbeta som till exempel arbeta som agil projektledare, produktionsledare, processledare eller IT-projektledare.
Lär dig att arbeta i en föränderlig miljö och att vägleda andra genom projekts oundvikliga upp- och nedgångar. Vi ger dig verktygen att leda en grupp, lägga upp en strategi och hantera kritiska tidsplaner. För oss är det viktigt att du som studerar får det stöd som du behöver från lärare såväl som utbildningsledare och ledningsgrupp.
Genom ett kontinuerligt samarbete, ger vi både arbetsliv och elever möjligheten att bygga viktiga relationer. Utbildningens andra termin består ut av en 16 veckor lång LIA-period där du som student får kliva ut i arbetslivet, knyta kontakter och testa dina kunskaper i en verklig miljö.
Snabbfakta
- Längd 320 YH-poäng (1,5 år)
- Studietakt, studieform och ev. studieort 100%, platsbunden, Mölndal
- Praktik 16 veckor (LIA)
- CSN- berättigad Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel
Karriär
Projektledare inom IT och digitalisering är ett framtidsyrke med hög efterfrågan. Efter utbildningen har du stora karriärs- och utvecklingsmöjligheter och kan jobba som bland annat IT-projektledare, produktionsledare, agil projektledare eller koordinator inom IT-projekt. Vi hjälper dig in i yrkesrollen och ger dig verktygen för att ta dig an morgondagens arbetsmarknad.
Efterfrågad utbildning
IT-branschen har en stor efterfrågan på kompetens inom alla områden. Projektledare inom IT och digitalisering är ett framtidsyrke. Med en utbildning till IT-projektledare får du en bra ingång till IT-branschen, med stora karriärs- och utvecklingsmöjligheter.
Efter utbildningen kan du arbeta som exempelvis agil projektledare, produktionsledare, processledare eller IT-projektledare. Titlarna kan skilja sig åt mellan olika företag. Som nyutexaminerad kanske du inleder din karriär som delprojektledare eller assisterar en senior projektledare. Ju mer erfarenhet du skaffar desto mer ansvar får du. Det finns flera olika nivåer av IT-projektledare med olika ansvar och fokusområden. Det ger dig en god möjlighet att växa in i yrkesrollen som IT-projektledare.
Välkommen till vår inspirationskväll!
Varmt välkommen till vår inspirationskväll där du får möjlighet att träffa företag från branschen, tidigare studerande och utbildningsledaren!
När: 11 april klockan 17.00 - 19.00.
Var: Krokslätts Fabriker 30, våning 4.
Varför välja Campus Mölndal?
Samarbete med branschen
Eftertraktad utbildning
CSN berättigad
Så ansöker du
För yrkeshögskoleutbildningar finns både grundläggande behörighetskrav och särskilda behörighetskrav samt urvalsprov. Du som saknar något visst betyg eller intyg kan bedömas utifrån reell kompetens. Det innebär att du kan göra ett prov som mäter dina kunskaper (för vissa gymnasiekurser) eller styrka din kompetens genom intyg eller intervju.
Särskild behörighet IT-projektledare
För att vara behörig till utbildningen krävs godkänt betyg i följande kurser:
- Svenska 2 eller Svenska som andraspråk 2
- Tidigare arbetslivserfarenhet* om minst ett år på heltid. Bifoga intyg som styrker din särskilda behörighet.
* Yrkeserfarenheten ska innefatta ansvar för exempelvis personal, ekonomi eller leverans enligt uppställda mål. Exempel på relevanta yrkesroller är: projektledare, produktionsledare, teamledare, samordnare, koordinator, entreprenör eller lärare. Yrkeserfarenheten är ej beroende av bransch.
Kontakt
Kontakta gärna skolan för mer information.
Kursinnehåll
Utbildningsplan
Vi arbetar ständigt med att utveckla våra utbildningar. Syftet är att säkerställa att utbildningens mål matchar arbetsmarknaden behov och krav. Detta innebär att utbildningens kurser och kursinnehåll kan komma att förändras under utbildningens gång efter beslut av ledningsgruppen.
5 Yh-poäng motsvarar en veckas helstudier.
- Grupputveckling, 20 Yh-poäng
- Projektmetodik, 40 Yh-poäng
- Teknisk grundkurs, 20 Yh-poäng
- Ledarskap, 25 Yh-poäng
- Affärsmannaskap, 25 Yh-poäng
- Teknisk fördjupning, 25 Yh-poäng
- IT Service Management och ITIL, 15 Yh-poäng
- Förändringsledning, 20 Yh-poäng
- Agila arbetssätt, 20 Yh-poäng
- Lärande i arbete, 80 Yh-poäng
- Examensarbete, 30 Yh-poäng
Videoreportage
Intresseanmälan
Yrkeshögskolan Campus Mölndal
Yrkeshögskolan Campus Mölndal är en kommunal aktör som värdesätter att våra utbildningar håller en hög kvalitet. Vi bedriver utbildningar i nära samarbete med näringslivet för att matcha arbetsmarknadens framtida behov. Med modern kompetens och breda nätverk ger vi våra 250 studerande...