Sök utbildning 👉
YH-utbildning

Teater- Event- & Scentekniker

Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Språk
Svenska
Längd
2 år
Utbildningstakt
Heltid/deltid
Studiestöd
CSN-berättigad
Språk
Svenska
Få mer information om utbildningen 👍

Om utbildningen

Teater Event & Scentekniker

Din framtid som Teater-, Event och Scentekniker

Teater-, event- och scenbranschen efterfrågar välutbildade medarbetare som kan hantera den senaste tekniken, som kan sitt hantverk inom yrket och som törs introducera och genomföra nyskapande lösningar. De söker dig som kan hantera en scen där ena dagen inte är den andra lik. Det här är en roll där du ska vara bekväm med att vara både först in och sist ut på en arbetsplats.

En utbildning som initierades av branschen

Frans Schartaus Handelsinstitut blev uppvaktade och uppmanade av ett stort antal scener och arenor att starta den här utbildningen. Flera nya multiarenor och kulturhus har renoverats och byggts i Sverige de senaste åren. Event som kommunikationsmedel blir allt viktigare och medför nya och ökade krav på teknik och sceniska upplevelser. Dessutom väntas stora pensionsavgångar inom teater- och scenbranschen, vilket styrks av flera betydande aktörer. Ditt arbetsfält är nationellt vilket ger dig en ljus framtid i branschen.

Allt du behöver

Teater-, Event- & Scentekniker är en tvåårig grundläggande event- och teaterteknisk utbildning. Det är en hantverksutbildning som går på heltid, kräver fysisk närvaro och ger dig rätt kunskaper, färdigheter och kompetenser för att kunna jobba som scentekniker, ljustekniker, projektions- och mediatekniker, eventtekniker, Stage Manager eller liknade på landets scener och arenor.

Antagningen öppnar:
Pågår

För mer information om Teater- Event- & Scentekniker , vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Varför välja Frans Schartaus Handelsinstitut?

Bra kontakter med näringsliv

CSN-berättigad

9 av 10 får

jobb efter examen

Så ansöker du

Grundläggande behörighet:

För att kunna antas till utbildningen ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier. 

Grundläggande behörighet genom ett fullständigt avgångsbetyg, slutbetyg, gymnasieexamen eller motsvarande utländsk utbildning. 
Ett slutbetyg och gymnasieexamen ska innehålla minst 2250 godkända poäng, med godkända betyg i svenska, engelska och matematik samt gymnasiearbete i en gymnasieexamen (2014 och framåt). 
Läs mer om grundläggande behörighet på yrkeshögskolans hemsida.

Dessutom ska du ha särskild behörighet med minst E/godkänt i:

  • Svenska/Svenska som andra språk B/2

Detta är minimikraven för att du som sökande ska kunna tillgodogöra dig utbildningen.

Den grundläggande behörigheten till yrkeshögskolan är en avslutad gymnasieutbildning eller motsvarande. Dessa kurser kan du inte läsa hos oss, de läser du på ett Komvux i din hemkommun. Tänk på att grundläggande behörighet krävs innan du kan läsa in en särskild behörighet/särskilda förkunskaper. Från och med den 1 mars 2018 finns det även ett beslut på vilka kurser som du har rätt att läsa på Komvux för att uppfylla den särskilda behörigheten till en yrkeshögskoleutbildning. Kursen måste vara avslutad innan sista ansökningsdag för att du ska kunna bli behörig till utbildningen.

Då utbudet av yrkeshögskoleutbildningar varierar över tid och förkunskapskraven kan komma att förändras så kommer Myndigheten för yrkeshögskolan regelbundet att uppdatera listan över vilka kurser som omfattas av elevens rätt att delta i utbildning på gymnasial nivå i syfte att uppfylla krav på särskilda förkunskaper för utbildning inom yrkeshögskolan.

Läs mer på MYHs hemsida.

Uppfyller du inte den grundläggande eller den särskilda behörigheten?

Om du saknar formell behörighet kan du ansöka om bedömning av reell kompetens i samband med ansökan för tidigare utbildning och praktisk erfarenhet. När du skickar in din dokumentation till skolan ska du utifrån de behörighetskrav som är uppställda för utbildningen dokumentera erfarenheter och kunskaper från arbetsliv, mångkulturellt arbete, föreningsliv, utlandsvistelse etc som du önskar bedömda som motsvarande efterfrågade betyg. Dessa dokument bedöms då mot de krav som ställs på efterfrågade betyg så att skolan kan pröva att du har tillägnat dig de kunskaper, motsvarande behörighetskraven samt att du kan tillgodogöra dig den sökta utbildningen Teater-, Event- & Scentekniker.

Urvalet

Urval till utbildningen används endast om antalet behöriga sökande som uppfyller grundläggande behörighet samt de särskilda förkunskapskraven överstiger antalet platser som utbildningen har. Då erbjuds samtliga behöriga sökande möjlighet att genomföra urvalstest. Urvalsgrunder är medelbetyg av de särskilda förkunskaperna och urvalstest. Ledningsgruppen fattar sedan det slutgiltiga beslutet om vilka som antas till utbildningen.

Frågor om din ansökan?

Har du specifika frågor kring din ansökan kan du kontakta antagningen

Intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Lämna en intresseanmälan om du vill veta mer om utbildningen: Teater- Event- & Scentekniker

  Få mer information via mejl

  Inte bindande

  Kostnadsfritt


reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Frans Schartaus Handelsinstitut
Blekingegatan 55
118 94 Stockholm

Din framtid börjar här!

Vårt erbjudande till dig är väldigt konkret. Hos oss erbjuds du en utbildning som är relevant och mitt i prick, just det som näringslivet efterfrågar. Efter examen har du rätt kompetenser, färdigheter och kunskaper för att kunna gå rakt ut i yrkeslivet....

Läs mer om Frans Schartaus Handelsinstitut och visa alla utbildningar.

Highlights