Om utbildningen
Vad gör en projektledare inom möbel- och inredningsbranschen?
Som projektledare inom möbel- och inredningsbranschen får du den yrkeskompetens som krävs för att leda arbetet i ett inrednings- eller designuppdrag genom kurser i bland annat projektledning, affärsutveckling, digitala verktyg, marknadsföring, material och design. Under utbildningen lär du dig den övergripande processen från försäljning till leverans, men även att leda ett team. Utbildningen har ett särskilt fokus mot hållbarhetsarbete inom branschen där hållbarhetsaspekten ligger som en röd tråd genom hela utbildningen och dess kurser.
Utbildningens mål
Efter examen har du kompetens att leda, genomföra och slutföra sammansatta projekt inom möbel- och inredningsbranschen, samt ha förmågan att integrera och implementera hållbarhetsarbete genom hela arbetsprocessen till färdigt resultat.
Arbetsmarknad
Utbildningen har sitt ursprung i en nationell undersökning som genomförts på företag inom produktion, design och arkitektur. Alla är överens om att det krävs nya medarbetare med bred kompetens inom möbel- och inredningsbranschen som kan koordinera större uppdrag från både offentliga och privata kunder. Möbel- och inredningsbranschen befinner sig dessutom i en stor omställningsperiod och står inför många nya utmaningar som nästan alla adresserar hållbar utveckling, detta för att uppnå utsatta och nödvändiga hållbarhetsmål. Arbetslivet efterfrågar därmed projektledare som kombinerat med sin projektledarroll kan implementera hållbarhetsarbete och hållbarhetsutveckling i sitt uppdrag.
Så ansöker du
Ansökan
Du ansöker till utbildningen via Folkuniversitetets hemsida. Ansökan öppnar 19 februari 2024.
Förkunskaper
Grundläggande behörighet enligt YH-myndighetens behörighetskrav.
Du har grundläggande behörighet att antas till utbildningen om du uppfyller något av nedanstående:
- Du har avlagt en gymnasieexamen i gymnasieskolan eller inom kommunal vuxenutbildning.
- Du har fått slutbetyg från ett fullständigt nationellt eller specialutformat program i gymnasieskolan och har lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng.
- Du har fått slutbetyg från gymnasial vuxenutbildning och har lägst betyget Godkänt i minst 2 250 gymnasiepoäng.
- Du har en svensk eller utländsk utbildning som motsvarar något av ovanstående.
- Du är bosatt i Danmark, Finland, Island eller Norge och är där behörig till motsvarande utbildning.
- Du har genom svensk eller utländsk utbildning, praktisk erfarenhet eller på grund av någon annan omständighet förutsättningar att tillgodogöra dig utbildningen
Kunskaper i svenska: Om du har ett annat modersmål än svenska, danska, färöiska, isländska eller norska måste du ha de kunskaper i svenska som behövs för att du ska kunna klara av utbildningen.
Urvalskriterier
Om det är fler sökande än antal platser kommer följande kriterier att vara meriterande: Betyg och Tidigare utbildning
Poäng på antal år av tidigare utbildning och/eller poäng på kurser inom relevant område.
Antal platser: 20.
Intresseanmälan
En av Sveriges främsta skolor inom möbel- och inredningsbranschen
På Tibro Hantverksakademi möter gamla hantverkstraditioner modern innovation. Vi utbildar framtidens hantverkare och projektkoordinatorer inom möbel- och inredningsbranschen genom mångårig kunskap, stor passion för hantverk och lite jävlar anamma. Våra utbildningar bygger på den långa yrkestradition och de generationer av...
Läs mer om Tibro Hantverksakademi och visa alla utbildningar.